3 okt 2014

Een brief van Petrus (1)

 

Van Petrus, apostel van Jezus Christus. Aan de uitverkorenen die als vreemdelingen verspreid in Pontus, Galatië, Kappadocië, Asia en Bitynië verblijven, door God, de Vader, voorbestemd om, geheiligd door de Geest, gehoorzaam te zijn aan Jezus Christus en met zijn bloed besprenkeld te worden. Genade zij u en vrede, in overvloed (1 Petrus 1:1-3).

Petrus schrijft een brief


Petrus schrijft een brief. Ik hou van brieven schrijven. Ik schreef met Angela uit Hong Kong, met Ghazi uit Nablus, aan Mariëtta uit Zuid-Afrika. Petrus' brief is zorgvuldig bewaard en wij kunnen hem allemaal lezen! In Petrus' tijd begonnen ze een brief met hun naam en daarna noteerden ze de naam van de geadresseerde. En daarna groette men de ander. 

petrusbrief

Apostel Petrus


Petrus zegt dat hij een apostel is van Jezus Christus. Die naam is voor de lezers van zijn brief heel erg belangrijk. Dat betekent dat hij niet zo maar wat aan het verzinnen is. Als apostel schrijft hij deze brief in opdracht en op het gezag van Jezus Christus.

Aan wie schreef Petrus


De mensen aan wie Petrus schrijft woonden in het buitenland. Velen waren Joods en geloofden dat Jezus de Messias was. Anderen waren van heidense komaf. Er waren ook proselieten bij en andere sympathisanten van het Jodendom. Aan de vreemdelingen in de verstrooiing. 

Petrus bemoedigt hen. Daar begint hij gelijk mee door te zeggen: "Jullie zijn uitverkoren!" Wat is het een wonder dat God je uitkiest en redt uit de duisternis.


Ik maak het praktisch

  • Bemoedig je vervolgde broeders en zusters. Tip: kijk eens bij Open Doors
  • Is de uitverkiezing door de Vader een troost voor jou?

2 opmerkingen:

  1. Mooi blog, Ariëlla en een goed begin. Ik ben benieuwd wat je gaat leren uit de 1e Petrus brief.

    BeantwoordenVerwijderen