26 dec 2022

10 mogelijkheden om Christus vreugde te brengen tijdens je leven

Er zijn kansen om Christus te eren in je leven, die je nooit meer zult hebben als je eenmaal bij Hem bent. Colin Smit is een voorganger waar ik graag naar luister. Hij vertelt daar over. 

👉 Tip: abonneer je op de Open the Bible App


Maak het tot je doel om Christus vreugde te brengen
Colin zegt tegen gelovigen: "Maak het tot je doel om Christus vreugde te brengen! We zullen dat in de hemel doen, maar er zijn meerdere manieren om dit te doen die alleen mogelijk zijn zolang we hier op aarde zijn.
... daarom stellen wij er ook een eer in, hetzij inwonend, hetzij uitwonend, om Hem welbehaaglijk te zijn. 2 Korinthe 5:9

10 mogelijkheden om Christus vreugde te brengen tijdens je leven 
  1. Al het bidden dat je ooit zult doen, is het bidden dat je doet terwijl je in het lichaam bent. Je hoeft niet te bidden als je bij Jezus bent. Je communicatie zal dan direct zijn. 
  2. Al het geloven dat je ooit zult doen, is het geloven dat je doet terwijl je in het lichaam bent. Je hoeft niet meer te geloven als je geloof veranderd is zien. 
  3. Alle moed die je ooit zult tonen, is de moed die je in deze wereld toont. Er zijn geen gevaren in de aanwezigheid van Jezus. 
  4. Het enige wat je ooit zult doen om de zonde te weerstaan, is de strijd met verleiding die je in dit leven doet. Er zijn geen zonden of verleidingen voor jou om tegen vechten in de aanwezigheid van Jezus na het sterven.
  5. De enige kansen die je hebt om op God te vertrouwen in wat je niet begrijpt, zijn hier in deze wereld te vinden. In de aanwezigheid van Jezus zal alles wat verborgen was, geopenbaard worden en zal geloof omgezet worden in zicht en geestelijk begrijpen.
  6. De enige donkere plekken waar je kunt schijnen als een licht, zijn de donkere plekken of situaties waar God je in deze wereld plaatste. Er is geen donkerheid meer in de aanwezigheid van Jezus.
  7. Het enige geduld dat je ooit zult tonen, is het geduld dat je hebt terwijl je in het lichaam bent. Er zal geen geduld nodig zijn in de aanwezigheid van Jezus. 
  8. Het enige getuigenis geven van Jezus dat je ooit zult doen, is in deze wereld. Er zijn geen verloren mensen in de hemel, en degenen die geloven kennen Hem en genieten voor altijd van Hem.
  9. De enige troost die je ooit aan lijdende mensen zult geven, en het enige mededogen voor de armen is de troost en het medeleven dat je geeft aan degenen die lijden in deze wereld – terwijl je in het lichaam bent. Er is geen lijden en er zijn geen armen meer in de aanwezigheid van Jezus.
  10. De enige offers die je ooit zult brengen, de enige arbeid voor Christus en Zijn koninkrijk is wat je doet in dit leven. In de aanwezigheid van Jezus zijn er geen offers. De heiligen rusten uit van hun arbeid. De enige kans die je ooit zult hebben om buiten je comfortzone te gaan ter wille van Christus, is nu!

Door Colin S Smith. © Colin S Smith. Website: OpentheBible.org
👉 Bringing Joy to Jesus Christ (het hele artikel)

8 opmerkingen:

  1. Very nice Aritha, thank you for encouraging us to think on these things. God bless you! ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 😊 Thank you for commenting on my blog. It's important to me. I also liked your last blog about the Hebrew word for life, it was very interesting. Thank you for sharing your knowledge.

      Verwijderen
  2. Prachtig! Dit laat je ook zo verlangen naar de tijd die nog komt🙏🏼 Altijd bij Hem, wat een rust en vrede

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniempje, dat is waar. Voor mij andersom: net wat Lieneke zegt in haar reactie: "zoals we Hem hier kunnen aanbidden en dienen, zal het daar niet kunnen".

      Verwijderen
  3. Mooi!
    Doet een mens inderdaad verlangen naar wat komt, maar ook een goede aansporing voor de tijd die we nog op aarde zijn.
    Dank je wel, Aritha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rita, bedankt voor je reactie. Ik ben zo blij dat je weer online dingen deelt.

      Verwijderen
  4. Mooi zeg! Misschien geloof je het niet, maar die gedachte houdt me de laatste tijd ook bezig. Het geeft me juist ook een verlangen en ook de rust om nog een poosje hier op aarde te blijven...zoals we Hem hier kunnen aanbidden en dienen, zal het daar niet kunnen. 'My utmost for His highest'!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geloof je echt wel Lieneke. Zo ver ken ik je al ❤️

      Verwijderen