17 apr 2023

Nooit dieper vallen dan in Gods handen: 5 citaten van christelijke vrouwen over geloof en hoop

Soms zijn er momenten waarop het verdriet me overvalt en ik me wil terugtrek om te huilen over wat ik verloren heb. Niet dat ik er in wil blijven steken. Daarom herinner ik mezelf er steeds weer aan dat ik niet alleen ben. Dat ik geloof in een God die leeft. 

Niemand begrijpt me zoals Hij dat doet.


Als jij ook pijn ervaart, op welk gebied dan ook, wees niet bang om het bij God neer te leggen. Je hoeft niet eerst te proberen om jezelf op te pimpen of je verdriet weg te duwen. Zijn liefde is oneindig veel dieper dan welke pijn dan ook en Hij wil je helpen om ermee om te gaan. Hij zal je troosten en kracht geven om de moeilijke tijden door te komen.

Bemoedigende woorden van wijze christelijke vrouwen
Ik deel vandaag een paar bemoedigende woorden van christelijke vrouwen, die ons eraan herinneren dat er hoop is te vinden in het midden van onze pijn.

 1. Joni Eareckson Tada: "God belooft ons niet dat we niet zullen lijden in dit leven, maar Hij belooft ons wel dat Hij bij ons zal zijn in onze pijn."
 2. Susannah Spurgeon: "Zelfs als we door diepe dalen gaan, mogen we weten dat we niet alleen zijn. God is erbij en zal ons troosten en kracht geven."
 3. Mary Winslow: "Breng elk klein probleem en elke grote last bij de Heer. Hij is de enige die onze lasten kan dragen en ons kan helpen om te gaan met de uitdagingen van het leven. We kunnen Hem vertrouwen om ons te helpen door de donkere tijden heen te komen en ons te leiden naar de hoop die in Hem te vinden is."
 4. Ann Voskamp: "Er is geen angst die zo diep in ons is geworteld als de angst om niet geliefd te zijn, maar de liefde van God is dieper dan onze diepste angst."
 5. Corrie ten Boom: "Je kunt nooit dieper vallen dan in Gods handen."
Het perfecte geschenk: Zijn liefde 💝
Dat wil ik onthouden: God is er om mij te helpen en te troosten, zelfs als alles me ons heen instort. Zoals mijn blogvriendin Debbie Nolan ooit schreef: "Zijn troost is geweldig en net wanneer we beginnen te wanhopen, komt Hij opdagen met het perfecte geschenk: Zijn liefde!"

---

💔 Heb jij ooit zo'n dag gehad dat het voelde alsof je wereld instortte? Hoe heb jij jezelf er doorheen gesleept? Was het je geloof of iets anders wat je hielp? 
💔Weet je nog dat moment waarop je dacht dat alles fout ging en er geen uitweg was? Welke woorden of citaten hebben jou toen geholpen om er weer bovenop te komen? Deel je tips en tricks hieronder!

🔄 Dit bericht is een herziene versie van een eerdere blogpost met de titel: Geef God je pijn (2019)

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie post! Wat mij helpt, als ik pijn/verdriet heb, is mijn handen daar leggen waar ik het verdriet het meest voel in mijn lichaam en dan God vragen me te vullen met Zijn liefde ♥️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tip van Joni Eareckson Tada is herkenbaar en bemoedigt mij vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en herkenbaar blog, Aritha, wanto ja, wat ken ik die momenten.
  En er is er maar Eén die mij er altijd weer doorheen helpt,mijn hemelse Vader!
  Mooie citaten!
  Heb zelf niet een specifief citaat dat mij dan helpt, wisselt nogal.
  Maar eentje die ik ook heel mooi vind en mij steeds aanspoort om niet te blijven steken is er eentje van Elisabeth Elliot:
  'Soms is het leven zo moeilijk dat je niet meer kunt doen dan de volgende stap zetten.
  Wat die ook is, zet hem. Daar zal God je tegemoet komen.'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jazeker! Ik leerde om die reden eens heel Filippenzen uit mijn hoofd. Daardoor had ik niet altijd ruimte voor zorgen en gedachten 'stel dat...' of 'wat als...'.
  En nu heb ik mijn 'The Message Bible' open liggen en ben ik bij Mattheüs begonnen, ik onderstreep alles wat een reden is om God te aanbidden. Daar wil ik mijn gedachten de hele dag naar terug brengen en Hem ook echt aanbidden en weten dat Hij heel dichtbij is!

  BeantwoordenVerwijderen