24 feb 2023

Moeten heidenen meer Joods zijn?

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)



En een engel van de Heere sprak tot Filippus en zei: Sta op en ga naar het zuiden, de weg op die van Jeruzalem afdaalt naar Gaza, die eenzaam is. En hij stond op en ging op weg; en zie, een Ethiopiër, een kamerheer en een machtig heer van de kandakè, de koningin van de Ethiopiërs, die heel haar schatkist beheerde en gekomen was om in Jeruzalem te aanbidden. En Filippus deed zijn mond open en, uitgaande van dat Schriftwoord, verkondigde hij hem Jezus. En toen zij uit het water opgekomen waren, nam de Geest van de Heere Filippus weg; en de kamerheer zag hem niet meer, want hij vervolgde zijn weg met blijdschap. (Handelingen 8:26-27, 35, 39).


Door de jaren heen heb ik veel gelovigen in Jezus ontmoet (Joods en niet-Joods) die oprecht geloven dat meer Joods worden de ware weg is naar een diepere ervaring van Jezus.

Wat voor hen begon als een reis naar een nauwkeuriger begrip van Jezus, wordt de bestemming zelf.

Helaas wordt de gezegende vreugde van het kennen van Jezus vervangen door een ongezonde en verdeeldheid zaaiende focus op kalenders en gewoonten. In tegenstelling tot hen: vraag deze Ethiopische eunuch naar zijn zoektocht naar God en hij zal je vertellen dat hij de God van Israël niet ontmoet heeft in de tempel in Jeruzalem. Integendeel, zijn vreugdevolle ontmoeting met de levende God kwam toen hij Jezus ontdekte door een getrouwe uiteenzetting van het Oude Testament. Wat vandaag de dag in de kerk ontbreek is niet het gemis van een meer Joodse beleving van het geloof maar een bijbels gewortelde overtuiging dat het Oude Testament is niet minder "christelijk" is dan het Nieuwe Testament!

En hun ogen werden geopend, en zij herkenden Hem, maar Hij verdween uit hun gezicht. En zij zeiden tegen elkaar: Was ons hart niet brandend in ons, toen Hij onderweg tot ons sprak en voor ons de Schriften opende? (Lukas 24:31-32).

Origineel: Should gentiles be more Jewish?
Vertaald door: Aritha Vermeulen

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

3 opmerkingen:

  1. Uit mijn hart gegrepen! Ik ken ze ook, lieve en oprechte christenen die de sabbat houden en de joodse feesten. Toch verlegt het de focus op een ongezonde manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This problem was the problem of the Galatian saints and the reason for the epistle. It comes down to not realising how useless man in the flesh is and how utterly the Lord Jesus has answered our needs not only for salvation but for life according to God. And He has given His Holy Spirit so that we may, "Walk in the Spirit".

    BeantwoordenVerwijderen