9 okt 2023

God is met ons - wie kan tegen ons zijn?

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)


Jesaja 7:6 "wij oprukken tegen Juda, het verdriet aandoen, het onder ons verdelen en de zoon van Tabeal er als koning over aanstellen in het midden van haar."

Dit vers uit Jesaja 7:6 beschrijft een plan om Juda aan te vallen, het te terroriseren, een opening in de muren te maken en de zoon van Tabeel als koning te installeren in het midden van de stad. De koningen van Samaria en Aram wilden de door God gezalfde koning van David met geweld van zijn troon verwijderen en in zijn plaats een marionettenkoning aanstellen die naar hun wensen zou handelen. We weten niets over deze man behalve zijn belachelijke naam, "Tabeel," wat "Goed voor Niets" betekent. 

Satan blijft tot op de dag van vandaag tekeergaan tegen de troon van David en heeft als doel om Gods volk te terroriseren en ons met angst te verlammen (Jesaja 7:1-2). Maar we staan tegenover een lege dreiging, want Satan daagt de meest veilige troon in het universum uit. Gods antwoord op elke "Goed voor Niets" is "Immanuel," wat "God met ons" betekent (Jesaja 7:14). En als God met ons is, wie kan dan tegen ons zijn?! 

Jesaja 8:10 Beraam een plan – het zal verijdeld worden! Spreek een woord – het zal niet tot stand komen! Want God is met ons.



Origineel: God is with us - who can be against us?
Vertaald door: Aritha V.

🚨 Update 9-10-2023: Dit is niet zoals de problemen die we in het verleden hebben meegemaakt, en velen van onze medewerkers en studenten zijn nu opgeroepen voor het leger. Het is een grootschalige oorlog. Maar God was niet onwetend. Hij sluimert of slaapt nooit terwijl Hij over Israël waakt. Bid alsjeblieft voor Zijn wonderbaarlijke ingrijpen in deze vreselijke tijd. Hij heeft ons eerder gered en Hij kan ons opnieuw redden. Dr. Erez Soref, President of ONE FOR ISRAEL

---- 

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER

2 opmerkingen:

  1. Praying, Aritha. God bless Israel. God help the Jewish people and those who love them. God call our enemies to repentance and salvation. God help us all.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het voelt machteloos. Wij zijn zo ver van Israël en kunnen alleen het nieuws horen en zien, via regulier en niet reguliere kanalen. Veel meer kunnen wij niet doen. Maar het weinige dat we meer kunnen doen is toch veel. Namelijk de handen vouwen en bidden! Ook al denken wij dat wij mensen regeren. Er is er maar Eén die werkelijk regeert!

    BeantwoordenVerwijderen