13 okt 2023

KIJK NAAR DE HELPERS, HET LICHT IN DE DUISTERNIS

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)


Fred Rogers zei: "Kijk naar de helpers." Wat doe je wanneer de duisternis te veel wordt om te dragen? Wanneer de pijn, het verdriet en de verschrikking overweldigend zijn? De bekende presentator van kinderprogramma's gaf dit advies door: "Mijn moeder placht lang geleden te zeggen, telkens wanneer er een echte ramp zou zijn... ze zou zeggen, "Kijk altijd naar de helpers, er zullen altijd helpers aan de zijlijn staan"... als je weet dat er helpers zijn, zul je weten dat er hoop is."

HELPENDE HANDEN

En in Israël zul je altijd helpers vinden. Kijk naar elke nationale ramp, vrijwel overal ter wereld, en je zult teams van Israëlische hulpverleners meteen ter plaatse zien. Hoeveel te meer zul je dan, wanneer er een tragedie Israël treft, helpers zien opstaan om een helpende hand te bieden.


Direct toen het sombere nieuws bekend werd en mensen opgeroepen werden voor militaire dienst, nam iemand het initiatief om hulp aan te bieden aan degenen die moeite zouden hebben om hun loofhut af te breken zonder een man in de buurt. Het bericht verspreidde zich op Facebook: "Moet je je loofhut afbreken, maar heeft je man een Tsav 8? [2] Bel me."Velen voegden zich bij het initiatief om helpende handen te zijn voor huishoudens waar de man des huizes ontbrak.

GASTVRIJHEID VAN DRUZEN

Ondertussen stuurden enkele Arabischsprekende Druze-mannen uit Haifa een liefdevolle videoboodschap via sociale media naar iedereen die in de buurt van Gaza woont, recht in de vuurlinie: 

Jullie zijn welkom om bij ons te verblijven, we zullen jullie ontvangen, we houden van jullie! 

Ze waren heel serieus en gaven hun telefoonnummer zodat mensen contact konden opnemen als ze een plek nodig hadden om te verblijven.

HOTELS IN NETANYA

Hotels hier in Netanya en in het hele noorden verwelkomden mensen die vluchtten uit het zuiden, maar veel mensen vluchtten zo overhaast dat ze gebrek hadden aan basispersoonlijke items: sokken, telefoonladers, medicijnen...

Een paar van ons team hier bij ONE FOR ISRAEL gingen naar een hotel om te vragen wat ze nodig hadden en maakten een boodschappenlijst. Terwijl ze deze benodigdheden insloegen, deden andere helpers precies hetzelfde voor mensen in een ander hotel! We waren zo blij dat we alles konden leveren wat ze vroegen en meer.

De verantwoordelijke dame voor de groep ouderen voor wie we aan het winkelen waren, kon niet geloven dat hun behoeften zo snel werden vervuld en barstte in tranen uit.


HELPERS UIT ARABISCHE KERKEN

Helpers uit een Arabische kerk in Nazareth mobiliseerden snel om zorgpakketten samen te stellen die speciaal bedoeld waren om te geven aan gezinnen die onder vuur lagen in het zuiden, vlakbij Gaza.

Enkele van ons team brachten ze weg en overhandigden de dozen gevuld met liefde, en de boodschap en het logo aan de zijkant van de dozen “Home of Jesus the King Church” in het Arabisch leidde tot geweldige gesprekken!


JOODSE EN ARABISCHE MESSIAANSE GELOVIGEN

Op dezelfde manier zijn er Joodse en Arabische gelovigen en gebedshuizen die zich toewijden aan bidden om doorbraak in deze situatie te zien. We zijn verenigd in de Messias, en we staan aan ZIJN zijde. Gebed en geestelijke wapens zijn krachtiger dan geweren en raketten. We ondersteunen ook onze troepen terwijl ze moedig de dreigingen van alle kanten tegemoet treden. 

  • ze hebben ons gebed nodig
  • ze hebben ook praktische hulp nodig.

OOK KINDEREN

Velen (ook kinderen) hebben het initiatief genomen om de soldaten te helpen door het sturen van lieve bemoedigende berichten. Ze voorzien hen van pizza en lekkernijen, noem maar op. Bij de grootste mobilisatie in de geschiedenis van Israël zijn nu 360.000 reservisten opgeroepen, ze haasten zich naar hun posten zonder tijd om in te pakken.

PAKKETTEN VOOR SOLDATEN

ONE FOR ISRAEL heeft daarom pakketten samengesteld voor soldaten met essentiële uitrusting zoals tactische helmen om hen te beschermen in gevechten, evenals basisbenodigdheden zoals eten, water en voorzieningen. Mensen zoals jij hebben gedoneerd, zodat we onze soldaten kunnen geven wat ze nodig hebben.

Als jij een van de helpers wilt zijn die licht, hoop en aanmoediging bieden, doe dan met ons mee. We zouden dat geweldig vinden.

---

VIDEO: HOOP EN EENHEID IN DONKERE DAGEN (ENGELSTALIGE)

In de video delen Drs. Erez Soref en Golan Broshi hun ervaring over de geweldige eenheid van Israël die zich verenigt om hulp te bieden aan de ontheemden uit het zuiden en onze soldaten in Israël. Veel van wat zei zeggen staat in deze blog (maar er is wat extra's te horen in de video)



RECAP BY TAMMY

0:25: Dr. Golan Brosi and the host provide an update on the war situation in Israel.
3:03: Volunteers in Israel are working tirelessly to evacuate and support families in need, including providing hotel accommodation and meals.
5:53:  A woman receives two large boxes of everything she wanted and breaks down in tears when given chocolate, leading to a request for medicine for elderly individuals in need. 
8:36: The speaker discusses the efforts to help families affected by the recent events and asks for prayers for the release of prisoners. 
11:51: Prayers are requested for the northern border to avoid engaging in war and for the liberation of Gaza from terrorist control. 

---

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER


[1] Video Fred Rogers: Look for the Helpers
[2] Tzav 8 is de militaire term voor een noodoproep.

1 opmerking:

  1. Opniieuw bedankt, Aritha, voor het vertalen. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻💞 Rita

    BeantwoordenVerwijderen