20 okt 2023

UPDATE OVER ONZE VRIENDEN IN GAZA

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)

We hebben veel vrienden in Gaza. Onze Arabische evangelisatie bereikt moslims overal in de Arabische wereld, maar de meeste mensen die reageren en tot geloof komen, komen uit Gaza. Het breekt ons hart om hun verhalen te horen en ons voor te stellen wat zij en hun families doormaken.

We hebben contact gehad met onze vrienden en zijn dankbaar dat ze in leven zijn, maar hun situatie is niet goed. Ze hebben al dagen geen elektriciteit, dus ze moeten hun telefoons opladen door mensen te vragen die generatoren hebben (of er voor te betalen). Sommigen hebben nog steeds brandstof (voor nu) of zonne-energie, waardoor ze in contact kunnen blijven. Nog kritieker is dat ze geen water hebben. Een van onze geloofsbroeders ging naar een verre plaats waar een waterput was, maar eindigde met het drinken van zout water om te overleven.

OP ZOEK NAAR ONDERDAK

Vrienden in Gaza hebben hun huizen verloren. Onze vrienden in het noordelijke deel van Gaza zien veel vernietiging. Een paar dagen geleden was er een aanval op een gebied waar een paar gelovigen en hun drie kinderen woonden. Ze renden voor hun leven, en tijdens deze vlucht verloren de man en vrouw contact met elkaar (de kinderen waren bij de vader). Gelukkig vonden ze elkaar na een paar uur en keerden terug naar hun huis, dat nog steeds overeind stond. Ze realiseerden zich echter al snel dat al hun familieleden die in nabijgelegen gebouwen woonden, waren omgekomen en hun huizen waren vernietigd.



Later probeerden ze een rit naar het zuidelijke deel van de Gazastrook te vinden, maar geen enkele auto kon hun gebied in rijden vanwege alle puin. Toen ze eindelijk een voertuig vonden, moesten ze terug naar hun huis omdat er overal explosies waren, zelfs terwijl ze probeerden te ontsnappen naar het zuiden.

Maar dank de Heer - gisteren zijn ze eindelijk vertrokken! Ze vonden iemand die een ezel en een trekker had, dus ze laadden wat van hun spullen op de kar en liepen ernaast richting het zuiden. Het kostte hen vijf uur, maar het was de moeite waard! Nu zijn ze in het huis van een vriend, dat zo klein is dat hij nauwelijks plaats heeft voor hen, maar ze zijn veilig.

Iets soortgelijks overkwam een andere familie, maar de drie huizen waar zij naartoe gingen, waren allemaal vernietigd, en ze hebben op dit moment helemaal geen onderdak. We hebben alle contact verloren met deze familie.

Al deze verwoestende gebeurtenissen volgden op de terreurdaden van Hamas in Zuid-Israël. We verlangen ernaar dat de mensen in Gaza vrij zijn. Vrij van Hamas en vrij om Jezus te volgen zonder angst.

HOE TE BIDDEN

  • Bid alsjeblieft voor al onze vrienden in Gaza: voor vrede en rust in hun harten, troost in deze moeilijke situatie, sterk geloof - onwankelbaar vertrouwen, voor Gods bescherming en een wonderbaarlijke voorziening van hun behoeften.
  • Bid alsjeblieft ook voor de familie waarmee we het contact zijn verloren: bid voor hun veiligheid, voor een plek om te wonen, en om weer van hen te horen. Moge God hen omringen met Zijn bescherming en voorziening.
  • We hebben van verschillende broeders en zusters daar gehoord dat ze echt de aanwezigheid van God op een heel tastbare manier hebben ervaren. Blijf voor alle geheime gelovigen in Gaza bidden, opdat ze de realiteit van God met hen, Immanuel, mogen kennen.
  • Bid dat zij ervaren dat Hij hen troost en altijd klaarstaan om te helpen in tijden van moeite. God kan grote wonderen verrichten!

---

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER

4 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor deze update, Aritha. Ik vind het allemaal heftig, triest en moeilijk om in alle berichten die er via de media naar me toekomen, eerlijk te beoordelen. Kan ik dat wel? Het is ook zo ver weg en toch weer heel dichtbij... De realiteit gaat ook mijn bevattingsvermogen te boven. Wat doen mensen elkaar veel ellende en pijn aan. We bidden om vrede en liefde in de harten van allen. Overgave aan de Enige Ware God. Want alleen daar is ware vrede te vinden... En daarbij besef ik, hoe gemakkelijk ik dit kan zeggen, vanuit mijn riante positie van een veilig warme huis met electriciteit, voedsel en nog veel meer! Beter is mijn handen voor hen te vouwen, dan nog meer nodeloze/vrome woorden te zeggen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja wat lastig, zoveel fake news, ook over het ziekenhuis, waar zelfs CVandaag direct een artikel had dat Israel een ziekenhuis had gebombardeerd. Nee dus. Maar zo naief in direct geloven wat naar buiten wordt gebracht door de media. Als je dan nadenkt, is het logisch dat áls Israel het wel had gedaan p.o. ze dat hadden gezegd. Maar ze bombarderen nooit ziekenhuizen, terwijl ze weten dat Hamas onder een specifiek ziekenhuis het hoofdkwartier heeft. Dat doen ze niet voor niks natuurlijk.
      Het is mss een tip om betrouwbare sites en kanalen te volgen en de rest te laten voor wat het is. Christenen voor Israel en ik volg Amir Tsarfati van Behold Israel op telegram. Dan ben je helemaal up to date en en hebt betrouwbaar nieuws

      Verwijderen
    2. Gerda, dat is waar ik nu ook voor kies. Vooral NOS is erg gekleurd. Als je zelf gaat onderzoeken blijkt het anders te zijn. Je leest een halve waarheid. Dat maakt soms een hele leugen.

      Verwijderen
  2. Oh Aritha...I have been praying for all those in Gaza and Israel. Will pray for your family's friends that you do not know if they are alright. May God be with them all. There are no words for how horrific this situation has become. Thank you so much for sharing their stories and pictures...it helps me focus on what is needed to be brought to the Father's throne. Am so sad for you too as these are dear one's to your heart. Take care sweet friend. Hugs!

    BeantwoordenVerwijderen