16 nov 2023

2 manieren om Gods waarheid (over Israël) te ontdekken

 Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)

Vertaald door Aritha

 Mattheus 4 [1]

Na Zijn doop kwam Jezus meteen op uit het water en zag Hij de hemelen scheuren en de Geest als een duif op Zich neerdalen. En er kwam een stem uit de hemelen: "U bent Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb!"

Toen werd Jezus door de Geest weggeleid naar de woestijn om verzocht te worden door de duivel. En nadat Hij veertig dagen en veertig nachten had gevast, kreeg Hij ten slotte honger. En de verzoeker kwam bij Hem en zei: "Als U Gods Zoon bent, zeg dan dat deze stenen broden worden."  

Satan zaait twijfel
Ik vind het opmerkelijk, maar niet verrassend, hoe snel satan Gods kristalheldere bevestiging van Jezus' identiteit verandert in een vraag vol twijfel. God zegt: "Dit is Mijn geliefde Zoon." Satan vraagt: "Als je de Zoon van God bent..."

Twijfel zaaien: satans favoriete strategie
Het zaaien van twijfels en het verspreiden van leugens over Gods uitspraken, geboden en beloften is altijd al, en zal altijd de favoriete strategie van satan blijven (zie Gen 3:1).

  • God belooft leven aan het Joodse volk (Deut 30:6). Satans aanhang roept op tot de dood van het Joodse volk. 
  • God belooft zijn volk een land van de rivier tot aan de zee (Exodus 23:31; Deut. 1:7; 11:24; Jozua 1:4; Zach 9:10; Psalm 72:8). Satans aanhang roept op tot de vernietiging van het Joodse thuisland van de rivier tot aan de zee
  • God belooft alle naties te zegenen door het Joodse volk. Satans aanhang beschuldigt Israël ervan een vloek te zijn voor alle naties
  • God zegt dat Israël, zelfs in haar ongeloof, altijd geliefd zal blijven omwille van de aartsvaders (Rom 11:28-29), een waarheid die in twijfel getrokken wordt door christenen die beweren dat zij het nieuwe Israël te zijn.

2 manieren op Gods waarheid te ontdekken

In deze upside down wereld zijn er 2 manieren om de waarheid te ontdekken 
  1. Lees en onderzoek zelf de Bijbel 📖 en neem Gods Woord serieus. 
  2. Keer elke slogan om die schalt uit de luidsprekers van de opgewonden menigten van deze wereld. Hoe harder de kreten, hoe groter de menigte, des te waarschijnlijker zijn hun omgekeerde slogans in werkelijkheid kostbare waarheden van God.💎
🙌 Vergeet niet dat bespotters zullen bespot worden, en dat de God van Israël zeker het laatste woord zal hebben. [2]

---

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER

---

[1] De teksten komen uit Mattheus 4
[2] "Die in de hemel woont, zal lachen, de Heere zal hen bespotten." Deze tekst komt uit Psalm 2 en benadrukt de soevereiniteit van God en Zijn vermogen om menselijke tegenstand met goddelijke macht te overwinnen. Het idee dat God zal lachen en bespotten, benadrukt Zijn opperste autoriteit en de zekerheid van Zijn triomf over tegenstand.

4 opmerkingen: