5 dec 2023

UPDATE: OORLOG ZORGT ERVOOR DAT VELEN ZICH TOT GOD WENDEN

 Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)

Vertaald door Aritha

ZOEKERS IN OORLOGSTIJD
In het tumult van deze oorlog vinden mensen hun weg naar ONE FOR ISRAEL, ongeacht hun achtergrond: van atheïstische kibboetsen tot orthodoxe synagogen, en zelfs moskeeën in Egypte. Ja, zelfs een Samaritaan uit Samaria! De roep om spirituele hulp komt uit alle hoeken, en we zijn overweldigd door de stijging van berichten, telefoontjes en diepgaande gesprekken. God wendt tijdens deze oorlog de harten van veel mensen tot Hem.

GOD ALS ANKER
Mensen die ooit vertrouwden op de leiders en het leger van Israël ontdekken nu dat God de enige plaats is waar ze zich werkelijk voor hulp kunnen wenden. Liefhebbers van vrede zijn verbijsterd over het geweld en de chaos die is uitgebroken, maar velen realiseren nu zich dat het enige anker in deze storm het geloof in de almachtige God is, die boven de aarde troont.

“Ik kwam tot geloof in Jezus toen ik een atheïst was die zich depressief voelde over al het kwaad en lijden in de wereld. Toen ik uw geweldige YouTube-kanaal tegenkwam, opende mijn hart zich voor Jezus.”

💖 De harten van velen, variërend van 20 tot 54 jaar en uit diverse achtergronden, zijn geraakt. Vijf hebben recentelijk de keuze gemaakt om Jezus te volgen.


ARABISCHE OUTREACH: MOSLIMS VINDEN GOD
Opvallend is ook de respons van moslims op onze Arabische outreach. Een imam uit Egypte is wedergeboren en heeft ons zojuist verteld dat hij klaar is om gedoopt te worden.

Photo made by Halit, Turkey

GEHEIME JOODSE GELOVIGEN
Naast zoekenden en nieuwe gelovigen bereiken ons ook berichten van hen die maanden of jaren geleden in het verborgen tot geloof kwamen, die nu de moed verzamelen om contact te zoeken. Een vrouw die Jezus jaren geleden aannam als haar Messias, stond alleen in haar geloof tot ze onlangs contact met ons opnam. We hebben ook twee orthodox-joodse mannen die we regelmatig ontmoeten, die het Nieuwe Testament wilden lezen en discipelschap wilden ondergaan. Eén van hen is een rabbijn. Hij begrijpt dat hij een beslissing moet nemen over wat hij nu moet doen, en vraagt ​​ons om voor "moed" te bidden, en voor zijn vrouw.

ULTRAORTHODOXE ZOEKER
Zonet hoorde ik dat we weer een bericht kregen van een ultraorthodoxe man die meer over Jezus wil weten:
“Ik ben Jezus gaan leren kennen en voel me echt betrokken bij wat ik leer. Ik begin het te begrijpen. Ik geloof dat het waar is en ik wil meer weten: een volgeling van Jezus worden. Mijn vraag is: hoe nu verder?”

OPEN DEUREN 
Terwijl we onderweg zijn, zwaaien de deuren wijd open zodat we het evangelie in persoonlijke gesprekken kunnen delen.We ontmoeten evacues die zich opgesloten hebben in hotels en treffen mensen aan die hongerig zijn naar antwoorden, naar hoop. Mensen die willen horen over God en over de waarheid. Mensen die de gesprekken urenlang gaande houden omdat ze meer willen weten.

NOG MEER OPEN DEUREN
Een van onze teamleden van het Arabische outreach-team kreeg de kans om met iemand te praten over God: haar vader was overleden en zij wilde weten over wat er na de dood gebeurt, en of Jezus echt God is. In een Joodse nederzetting in Samaria (op de Westelijke Jordaanoever) werd de zoon van een van onze teamleden benaderd door een Samaritaanse vriend: "Ik wil praten over filosofische dingen", zei hij. Ze hebben uitgebreid gesproken over God en geestelijke zaken. Een ander teamlid moet soms dienst doen als "wachter" in zijn gemeenschap, en hij werd bevraagd over zijn geloof tijdens het urenlange "de wacht houden". 

Jaren van trouwe vriendschap en geestelijke zaadjes die gezaaid zijn, komen nu tot bloei door het hele land 

BID ALSJEBLIEFT MEE:
  • Bid dat we elke kans benutten nu mensen zich in deze tijd tot God willen keren.
  • Bid voor hen die beloten hebben Jezus te volgen en ook voor wijsheid voor hun begeleiders in discipelschap.
  • Bid om moed voor hen die willen maar aarzelen (vanwege de consequenties), en dat God de "moedigen" overvloedig zegent.
  • Bid voor bescherming, genade en wijsheid, voor degenen in religieuze gemeenschappen, vooral voor degenen die leiders zijn in hun gemeenschap, zowel Joods als Moslim.
  • Bid dat geen uithoek van Israël buitengesloten wordt van Gods werk op dit moment, en dat mensen uit alle lagen van de samenleving naar Hem toe worden getrokken.

Foto door Maayan Nemanov op Unsplash
---

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)

Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER

3 opmerkingen:

  1. Prachtig🙏🏼 God werkt door alle chaos heen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amen amen. So blessed to hear about people coming to Yeshua!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wonderful hear of God's work in the face of man's depravity! Jesus is Lord.

    BeantwoordenVerwijderen