2 dec 2023

ISRAËLS ONMOGELIJKE DILEMMA: BID TOT DE WEGBEREIDER

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)

Vertaald door Aritha

Israel worstelt met een dillema: alle gijzelaars terugkrijgen en leven met terroristen aan de grens, terroristen die beloven om 7 oktober steeds opnieuw te herhalen, òf de dreiging van Hamas vernietigen ten koste van de Israëli's die nog steeds in wrede gevangenschap worden gehouden. Zoals in de Times of Israel werd gezegd, dwingt Hamas Israël om te kiezen tussen het lichaam van Israël en de ziel van onze natie.

Oorlog tussen Israël en Hamas

EENHEID IN STRIJD TEGEN TERREUR

In schril contrast met de verdeeldheid in het land vóór het bloedbad van 7 oktober, is Israël nu als natie verenigd in de strijd tegen terreur. Er is consensus dat alle infrastructuur van Hamas moet worden ontmanteld en dat de terreurorganisatie voorgoed moet worden beëindigd. Naast buren leven die vastbesloten zijn Israël te brutaliseren en te vernietigen, is geen optie.

😥 Maar Hamas houdt nog steeds meer dan honderd gijzelaars vast, als onderhandelingsmateriaal in hun wrede spel.

EEN KWESTIE VAN LEVEN EN DOOD

Eyon Levy, woordvoerder voor Israël, herhaalt dat "niemand achtergelaten zal worden". Dit is ons ethos. Israël hecht buitengewoon veel waarde aan het leven, zoals is gebleken uit de prijs die tot nu toe is betaald voor de gijzelaars en de meer dan 1000 gevangenen die werden uitgewisseld voor het leven van Gilad Shalit in 2011. 

💀 Hamas is hiervan op de hoogte. "De Israëli's staan bekend om hun liefde voor het leven. Wij daarentegen offeren onszelf op," legde de hoge Hamas-functionaris Ali Baraka uit in een interview op Russia Today TV. "Wij beschouwen onze doden als martelaren. Hetgene waar elke Palestijn het meest naar verlangt, is gemarteld worden voor Allah, zijn land verdedigend." [1]

Voor Palestijnse militanten hals over kop de dood tegemoet rennen is een kwestie van trots, een waargenomen kracht in het licht van de waargenomen zwakte van Israël: het liefhebben van het leven. Dit is wat Israël heeft opengesteld voor het dilemma waar we ons vandaag de dag in bevinden.

Hamas-leider Ismail Haniyeh heeft zelf verklaard: “Wij houden van de dood zoals onze vijanden van het leven houden”, terwijl een andere Hamas-hoogwaardigheidsbekleder van de Al-Sawarka-stam in Gaza verklaarde dat “het Palestijnse volk zijn land zal bevrijden met bloed, met martelaren, met vrouwen, en met kinderen” en dat “we zullen komen en dat [grens] hek zullen neerhalen met de vingernagels van onze kinderen.” [2] Hamas heeft in het verleden keer op keer deze boodschap naar de Israëliërs gestuurd: “De prijs zal hoog zijn, Zonen van Zion. Bent u bereid de prijs te betalen? …O bezetter, we komen naar je toe. Verlaat ons land. Heel Palestina is van ons. Er is hier niets anders voor jou dan de dood. Er zit hier niets anders voor jou dan vermoord te worden en te vertrekken.’ [3]


Gijzelaars Israël

Terwijl er (vermoedelijk) een staakt-het-vuren was, aangezien Hamas de mogelijkheid heeft gehad om tien gijzelaars per dag vrij te laten in ruil voor nog een dag van staakt-het-vuren. Nadat ze hadden ingestemd met de voorwaarden, die inhielden dat ze niet eens toezicht konden houden tijdens het staakt-het-vuren, werden de handen van Israël op de rug gebonden terwijl Hamas zich hergroepeerde en zich herbewapende. Het is zeer waarschijnlijk dat op belangrijke plaatsen vallen en apparaten zijn geplaatst in afwachting van de terugkeer van de IDF om de rest van de tunnelinfrastructuur af te maken, en nu loopt Israël het risico de levens van soldaten in gevaar te brengen. De kosten van het leven van gijzelaars zijn hoog.

HET DILEMMA VAN ISRAËL

Nu heeft de terreurorganisatie Hamas een tegenvoorstel op tafel gebracht: alle gijzelaars terug in ruil voor een totaal staakt-het-vuren. Velen over de hele wereld geloven dat zo'n staakt-het-vuren "vrede" zou betekenen. Het zou echter niets van dien aard zijn.

Het idee van een staakt-het-vuren van Hamas komt niet overeen met het algemeen aanvaarde idee van wat een staakt-het-vuren zou moeten betekenen.

💀 Hamas...

  • schoot verschillende raketten af op Israëlische burgers in Eilat en de Gazastrook. 
  • liet drie bommen ontploffen gericht op IDF-troepen, openden het vuur op Israëlische soldaten 
  • eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanval in Jeruzalem op 30 november, waarbij twee terroristen met MK16's het vuur openden op burgers bij een bushalte, drie vermoordden en velen verwondden. 
  • schond voorwaarden van het staakt-het-vuren bij de terugkeer van gijzelaars. De overeenkomst stipuleerde dat moeders en hun kinderen samen moesten worden vrijgelaten, wat ze weigerden te doen. 
  • weigerde de jongste baby vrij te laten 
  • gaf het Rode Kruis geen toestemming om de gijzelaars te bezoeken of hen van medicatie te voorzien. 
  • betuigde openlijk zich in te zetten voor hun doel om Israël te elimineren en alle Joodse mensen te vermoorden. 

🚀🔥 Het staakt-het-vuren is GEEN kwestie van vrede, maar eerder een kans om zich voor te bereiden op de volgende aanval

De gedachte dat elke Israëliër vrijgelaten moet worden kunnen we onmogelijk negeren. Maar het hele "lichaam" van Israël beschermen betekent Hamas grondig en definitief verslaan. Wat dan met onze harten die bij de gijzelaars zijn? Wat met onze ziel? De meesten zullen het erover eens zijn dat Israël absoluut niet mag stoppen met de missie om Hamas volledig te vernietigen, en dat als hij dat niet doet, het land onvermijdelijk aan nog meer bloedbaden wordt onderworpen. Dit is het dilemma van Israël. Wat kan Israël doen? De gijzelaars "loslaten"? Of de natie blootstellen aan constante aanvallen? Hoe neem je in hemelsnaam zo'n beslissing?

Leiders van Hamas wrijven waarschijnlijk in hun handen van vreugde, dat zij Israël voor een onmogelijk dilemma hebben geplaatst: schaakmat. Het lijkt erop dat de Israëliërs hoe dan ook zullen sterven. Iets wat Israël zeker niet kan tolereren – in beide gevallen niet.

GOD VAN UITREDDINGEN

Oorlog tussen Israël en Hamas

Wat we nu bleven lijkt op de tijd van Mozes, toen hij de Israëlieten uit Egypte leidde, maar geconfronteerd werd met de Rode Zee vóór zich en het Egyptische leger achter zich. De dood wacht hoe dan ook. Maar Israël is vastberaden. Hamas moet worden verslagen. Hier is een verklaring over de kwestie van Benjamin Netanyahu:

"Vanaf het begin van de oorlog heb ik 3 doelen gesteld: het elimineren van Hamas, het terugbrengen van al onze gijzelaars en ervoor zorgen dat Gaza nooit meer een bedreiging vormt voor de staat Israël. Deze drie doelen staan nog steeds. De afgelopen week hebben we een zeer groot succes behaald - de terugkeer van tientallen van onze gijzelaars. Een week geleden leek dit onwerkelijk, maar we hebben het bereikt. Maar in de afgelopen dagen heb ik een vraag gehoord: Na het voltooien van deze fase van de terugkeer van onze gijzelaars, zal Israël weer terugkeren naar het vechten? Mijn antwoord is een ondubbelzinnig ja. Er is geen situatie waarin we niet terugkeren naar vechten tot het einde. Dit is mijn beleid. De hele Veiligheidsraad staat erachter. De hele regering staat erachter. De soldaten staan erachter. Het volk staat erachter - dit is precies wat we zullen doen."

Een Israëlische gelovige stelt zichzelf deze vraag: Wat als het mijn dierbare was die vastzit in Gaza? Wat als het mijn beslissing was om mijn geliefde op te offeren voor het welzijn van mijn natie? Zou ik dat dan doen? Wat een dilemma. Ik denk opeens aan God. Ook Hij moest deze verschrikkelijke prijs overwegen. Zijn geliefde Zoon voor het welzijn van de hele wereld. Verlossing kwam niet goedkoop. Offers zijn bloederig en als wij in Hem geloven mogen wij, gevangenen van zonde en dood, vrijuit gaan. Dat is onze God. Hoewel Israël zich in deze vreselijke situatie bevindt, kan onze God een weg banen waar geen weg lijkt te zijn. God spleet de zee voor Mozes en de Israëlieten, toen ze gevangen zaten tussen twee vreselijke alternatieven... wie weet wat Hij nu voor Israël zou kunnen doen?

🙏 We hebben jou nodig om oprecht en met groot geloof te bidden voor wonderen.

  • wonderbaarlijke reddingen van de gijzelaars nodig. 
  • bovennatuurlijk succes nodig voor de soldaten. 
  • goddelijke bescherming voor onze troepen, 
  • ... en rampspoed voor Hamas. 

Het is nodig dat wij met z'n allen naar God kijken voor verlossing. Het is tijd voor een grote geestelijke strijd. Bid alsjeblieft met ons mee!


  1. www.memri.org/tv/senior-hamas-official-ali-baraka-prisoner-swap-america-planning-invasion-two-years-russia-support
  2. https://palwatch.org/page/4286 (2012), https://palwatch.org/page/6705 (2014) Hamas leader Muhammad Deif: “Vandaag vechten jullie [Israëli’s] tegen goddelijke soldaten, die de dood liefhebben voor Allah zoals jij van het leven houdt, en die onderling strijden om het martelaarschap zoals jij op de vlucht bent voor de dood.”Hamas-leider Ismail Haniyeh: “Wij houden van de dood zoals onze vijanden van het leven houden! We houden van het martelaarschap, de manier waarop [Hamas] leiders stierven.” 
  3. Deze verklaringen werden op 29 maart 2018 uitgezonden op de televisiezender Hamas Al-Aqsa, die de naam van de hoogwaardigheidsbekleder niet vermeldde. “Dit is een boodschap aan de hele wereld: het Palestijnse volk zal het recht op terugkeer nooit opgeven. Het Palestijnse volk zal zijn land bevrijden met bloed, met martelaren, met vrouwen en met kinderen. Wij zullen ons land, het land van onze vaderen en voorvaderen, nooit opgeven. Wij zullen met alle macht terugkeren. We zullen terugkeren als bevrijders, met opgeheven hoofd en met de vlag van 'Er is geen god dan Allah en Mohammed is zijn boodschapper.'”
---

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)

Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten