10 mrt 2023

Geloof verenigt

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL) 



Maar Saulus werd meer en meer gesterkt en hij bracht de Joden die in Damascus woonden, in verwarring door aan te bewijzen [symbibazō] dat deze Jezus de Christus is" (Handelingen 9:22).

Jaren geleden vertelde een familielid me op zijn sterfbed dat ik me vreselijk vergiste in Jezus, en hij verzekerde me dat als hij beter was, hij me aan de hand van de Joodse Geschriften zou bewijzen dat Jezus niet de Messias kan zijn. Het spijt me te moeten zeggen dat dit gesprek nooit heeft plaats gevonden, maar zijn uitdaging is me al die jaren bijgebleven. 

De strijd voor en/of tegen ons geloof gaat over de juiste interpretatie van het Oude Testament, en dat is precies waarom je het als gelovigen niet kunt veroorloven een leesplan dat de hele Bijbel omvat, te verwaarlozen. Het woord dat wordt gebruikt voor "bewijzen" (symbibazō) betekent "samenbrengen, verenigen" (zie Efeze 4:16; Kol 2:2,19), en verwijst naar een type argumentatie waarin Saul alle feiten uit de Tenach (de Thora, de Profeten en de Geschriften) gebruikte om zijn zaak te demonstreren. 

Het is mijn sterke overtuiging, en het is ook mijn persoonlijke ervaring dat hoe meer tijd we besteden aan het zorgvuldig mediteren over het Oude Testament, hoe meer we (zoals Saulus) 'gesterkt zullen worden; in kracht zullen blijven toenemen'. En laat niemand je ooit wijsmaken dat je geloof in Jezus als de Messias, het resultaat is van het niet kunnen lezen van het "Oude Testament" in het originele Hebreeuws. Want voor mij en een groeiend aantal Israëli's is het lezen van de Bijbel in de originele taal juist de reden waarom we geloven dat Jezus de beloofde Messias is!

En dezen waren edeler van gezindheid dan die in Thessalonica, want zij ontvingen het Woord met grote bereidwilligheid (gretigheid) en onderzochten dagelijks de Schriften om te zien of die dingen zo waren. Velen dan van hen geloofden. (Handelingen 17:11,12).

 

Origineel: TRUTH UNITES
Vertaald door: Aritha Vermeulen

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

1 opmerking:

  1. Amen! Niets afdoen aan het Woord. We begrijpen het nieuwe verbond in het licht van het oude verbond!

    BeantwoordenVerwijderen